Geratineerde uiensoep


Ingrediƫnten:
  • Soepvlees (rund)
  • 1 a 2 preien
  • 2 aardappels
  • 1 kleine winterwortel
  • 6 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper
  • Zout
  • 40gram boter
  • 6 grote uien
  • 20gram bloem
  • Peper
  • 4 sneden witbrood, ontkorst
  • 100gram geraspte jonge kaas
Bereiding
Snij het vlees klein, verwijder het eventuele vet. Breng 3 tot 3,5 liter water aan de kook. Doe het vlees, prei, aardappels, winterwortel, peperkorrels, laurierblad, zout en 2 uien in de pan en leg het deksel erop. Laat de inhoud aan de kook komen. Schep nu het schuim van het oppervlak. Daarna de bouillon 3 tot 4 uur zachtjes door laten koken. Als laatste de bouillon door een natgemaakte doek zeven.

Snijd de uien in dunne plakken. Laat vervolgens de boter in een warme grote pan smelten en fruit de uien goudgeel. Voeg nu de bloem toe en roer deze door de boter. Nu rustig de boullion toevoegen en de soep zachtjes 5 minuten laten koken, zodat die licht bind. Naar smaak nog wat peper toevoegen.
Rooster de sneden brood en snij ze door vieren. Verwarm ondertussen rustig de ovengrill voor. Leg onderin de ovenvaste soepkoppen een stukje brood, strooi er geraspte kaas over en bedek dit met een ander stukje brood. Strooi hier de rest van de kaas over. Schenk nu de hete soep in de soepkoppen. Het brood zal nu boven komen drijven. Laat de soep onder de hete gril een paar minuten gratineren tot de kaas begint te smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten