Pasta met kip, rode ui, broccoli en roomsaus


Ingrediƫnten
  • 1 grote rode ui
  • 500 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 600 gram broccoli
  • Pasta naar keuze (let er op dat er geen ei in is verwerkt)
  • 1 eetlepel olie
  • 300ml melk
  • 200ml slagroom of kookroom
  • 35gr bloem
  • 35gr boter
  • Peper
  • Zout
Bereiding
Snij de kipfilet in blokjes en bak deze in de wok of koekenpan in de olie rondom bruin en gaar.
Snipper de uien en voeg deze bij de kipfilet blokjes, fruiten tot ze wat glazig zijn.
Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze (kort koken, tot ca. beetgaar), na het koken de broccoli goed afgieten en bij de kip en de uien voegen, nog even mee roerbakken.
Kook de pasta gaar, naar smaak al dente of nog iets verder door gegaard. voeg tijdens koken wat olie toe en na afgieten nog even laten staan.
Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt. Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de saus bij de kip en groenten en warm nog even door.

1 opmerking: